Stäng
Silverschampo och lila schampo: Hur fungerar dem egentligen?

Silverschampo och lila schampo:

Hur fungerar dem egentligen?

Har du hört talas om lila schampo och blivit nyfiken? Du undrar säkert varför schampot är lila och vilka fördelar en produkt med en så utmärkande färg kan ha. Här får du svar!

Elvital Purple Silvershampo

Purple Shampoo 200ml

Elvital Color-vive Purple Shampoo 200ml

Lägg till i favoriter

Vad är Purple Shampoo?
Om du har blont, blekt eller silverfärgat hår eller hår med ljusa slingor, kan ett silvershampo bli din bästa vän. Du har säkert lagt märke till att din färgning förlorar sin intensitet allteftersom tiden går. Håret blir mer glanslöst samtidigt som det smyger sig in gula nyanser. Med sitt lila pigment är Elvital Color-Vive Purple Shampoo den bästa lösningen. Purple Shampoo bidrar till att bevara intensiteten och livfullheten i hårfärgen så länge som möjligt. Varje gång du använder schampot neutraliserar det dessutom hårets gula toner. Det innebär i sin tur att det kan gå längre tid i mellan frisörbesöken.

Färgskala

En enkel princip: färghjulet.
Hur fungerar det egentligen? Jo, färger som är varandras motsatser och ligger mitt emot varandra i färghjulet, kallas för komplementfärger. När två komplementfärger blandas, neutraliserar de varandra. På färghjulet är lila komplementfärgen till gult. Det gör lila till den perfekta färgen för att neutralisera gula och orangea toner i håret. När du använder en formula som innehåller lila pigment i ett hår som har gula eller orange inslag försvinner helt enkelt de oönskade varma tonerna och håret återfår sin klara och rena färgnyans. Och du kan känna dig helt lugn – håret blir inte lila!

En gång i veckan - använd purple

Purple Mask 150ml

Elvital Color-vive Purple Mask 150ml

Lägg till i favoriter

Den perfekta duon för vackert, färgat hår.
Använd Elvital Purple Shampoo en gång i veckan. Applicera i blött hår och låt schampot verka i några minuter så att de gula/orange tonerna hinner neutraliseras. Använd inpackningen, Elvital Purple-mask, efter schamponering för att tillföra håret extra näring.

#message

Mer information / Läs mer