Med respekt för ditt hår och vår planet

Elvital visar vägen för L’Oréal Paris hållbarhetsambitioner. Elvital har alltid fått kvinnor att tycka om sitt hår och vill nu hjälpa dem att känna att de gör goda produktval. Eftersom uppmärksamheten går mot en mer miljövänlig framtid är Elvital engagerad i att se till att vackert hår inte sker på bekostnad av en vacker planet. Strategin? Återvinningsbara förpackningar och optimerad formula. Så här går det till!

Elvitals åtagande

Sedan 2020 produceras alla Elvitals schampo- och balsamflaskor av 100% återvunnen plast (vilket sparar hela 7000 ton jungfruplast*) och är 100% återvinningsbara. Men steget mot en renare, grönare planet måste börja redan i våra industriområden. Elvital produceras i en koldioxidneutral fabrik som använder 100% förnybar energi. Vi driver anläggningen genom att återanvända avfall från vår lokala skog.

*Baserat på samlat tonnage PET schampo- och balsamflaskor som producerades i Europa 2019.

UPPTÄCK VÅRA PRODUKTER

Elvitalflaskans livscykel

1. Elvitals flaskor är gjorda av tomma vattenflaskor som krossas och smälts till pellets.

2. De tillverkas på vår koldioxidneutrala fabrik som använder 100% förnybar energi.

3. Pelleten färgas och blåses till våra Elvitalflaskor.

4. De 100% återvunna flaskorna * går från våra hyllor till era badrum.

*Endast schampo- och balsamflaskor som producerades i Europa 2019. Locket är inte tillverkad av återvunnen plast men är 100 % återvinningsbar.

5. Töm flaskans innehåll innan du källsorterar och kasta locket. Du behöver inte ta bort etiketterna - de är också återvinningsbara!

6. Våra flaskor är 100 % återvinningsbara, inklusive lock. Källsortera enligt lokala instruktioner.

VANLIGA FRÅGOR OM ÅTERVINNING

Banbrytande vetenskap

Elvital kan hår - bokstavligen - inifrån och ut. L'Oréal Paris har avsatt 2500 m2 laboratorieutrymme för att skapa bra produkter för alla kvinnor, oavsett hårtyp.

Elvital, som alltid strävar efter att ligga steget före, är stolta över sitt urval av ingredienser med hög affinitet som kan sträcka sig från kutikula ner längs hårstråets cortex, vare sig det är Ceramid-R i Anti-Breakage, vegetabiliskt keratin i Dream Length eller arginin i Full Resist.

Den patenterade emulsionstekniken innebär att den tunnaste beläggningen av mikrodroppar används för att linda in fibrerna. Detta innebär att inte bara mindre silikon används - formulans biologiska nedbrytbarhet ökar också.

Dessutom har åtgärder vidtagits för att reducera ingrediensmängden samtidigt som man arbetar mot mer koncentrerade, vattenfria behandlingar.

Upptäck den andra sidan av L'Oréal Paris

Elvitals åtagande är en del av L'Oréal for the future, L’Oréal-gruppens hållbarhetsprogram, som inkluderar ett mål att alla plastförpackningar ska vara antingen återvinningsbara, återanvändbara, återfyllningsbara eller komposterbara innan 2025.

För när vi säger "Det är du värd" menar vi planeten också.

Upptäck våra återvinningsbara flaskor