Hudvård med C-vitamin

C-vitamin är en kraftfull hudvårdsingrediens. Det förklaras av att vitaminen är full av antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler, som finns i miljön omkring oss. De fria radikalerna uppstår bland annat i mötet med solen och när huden utsätts för föroreningar.

Antioxidanterna i C-vitamin är med och stärker hudens barriär, utjämnar hudtonen och tillför glöd till din hud. Vitaminen är därmed mycket mångsidig och kan ge mogen hud, för tidigt åldrad hud och ledsen hud ett tillskott av lyster.

C-vitamin serum

Ett bra sätt at tillföra huden C-vitamin är genom ett serum för ansiktet. Testa exempelvis Revitalift Clinical Vitamin C serum som är berikat med ren C-vitamin, E-vitamin och salicylsyra.

Detta serum är med och motverkar ojämn hudton, synliga porer och fina linjer. Det förklaras av kraften i C-vitaminet som gör att din hud efter en månads användning har fått upp till två gånger mer lyster och upplevs tre gånger jämnare.

Revitalift Clinical Vitamin C serum är lätt att använda. Applicera två till tre droppar på ett grundligt rengjort ansikte. Vi rekommenderar alltid att du kompletterar din hudvårdsrutin med en dagkräm eller solkräm med minst SPF 15 följande morgon
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.se/vitamin-c" }

Dagkräm med C-vitamin

Serumet kan med fördel kombineras med den fuktgivande dagkrämen Revitalift Clinical Daily UVA Fluid SPF 50 för att förstärka din lyster och förbättra hudens textur.

Dagkrämen innehåller UV-filter och SPF 50 samt ett derivat av C-vitamin, nämligen vitamin Cg som är en mildare form av C-vitamin. Du kan därför använda krämen dagligen på rengjord hud före du lägger makeup.

Den lätta formulan bidrar med att förebygga mot ålderstecken orsakade av solens strålar, som pigmentfläckar, ojämn hudton och fina linjer. Det förklaras av att vitamin Cg hjälper med att motverka ålderstecken, stärka hudens glöd och förbättra dess textur.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.se/vitamin-c" }

Värt att veta om C-vitamin i hudvård

I hudvård finns C-vitamin i olika intensitet. När du introducerar C-vitamin i din hudvård kan du uppleva en lätt stickande känsla och en smula rodnad, efter att du har applicerat produkten. Det är ganska vanligt och ett tecken på att vitaminet är aktivt.

Om det är första gången du använder C-vitamin i din hudvårdsrutin kan du börja med att introducera produkter med en lägre koncentration eller använda hudvårdsprodukterna med några dagars mellanrum, för att ge huden tid att vänja sig.

Kombinera C-vitamin med andre aktive ingredienser

C-vitamin kan enkelt kombineras med andra aktiva ingredienser i hudvårdsprodukter. Till exempel arbetar vitaminet bra tillsammans med både hyaluronsyra, som ger fukt till huden, och niacinamid, som likt C-vitamin också verkar mot hyperpigmentering och dessutom hjälper med att stärka hudbarriären och lugna huden.

C-vitamin solskydd

Vi rekommenderar att använda en solskyddsfaktor eller dagkräm med spf under din makeup. På det sättet uppnår du det bästa skyddet mot solens strålar.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.se/vitamin-c" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Startsida" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.se/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.se/vitamin-c", "name": "Vitamin C" } } ] }