5 enkla tips som kan hjälpa till att reducera påsar under ögonen

5 tips för hur du kan reducera och/eller undvika påsar under ögonen. Så kan du pigga upp ditt utseende och få en fräsch och välskött hud utan synliga tecken på trötthet.

5 enkla tips som kan hjälpa till att reducera påsar under ögonen 

Du blinkar mellan 10 000 och 20 000 gånger om dagen och det är krävande för huden runt ögonen där huden är särskilt tunn och känslig. Tecken på trötthet blir snabbt synliga på den tunna, känsliga huden. Stress, digitala skärmljus och sömnbrist lämnar alla spår i huden och kan orsaka påsar under ögonen. 
 

Det finns flera orsaker till påsar under ögonen 

Påsar under ögonen tynger ner intrycket och åldrar hudintrycket. Vissa morgnar behöver ögonområdet verkligen hjälp med att bli av med påsar under ögonen.

Tyvärr blir påsar under ögonen värre med åldern. Efter 40 har vi alla en större tendens att få påsar under ögonen. Orsakerna kan vara vätskeretention, slappa muskler och ansamling av fett under ögonlocken.

Hur kan jag reducera mina påsar under ögonen?

Det behöver inte vara svårt att friska upp och vårda huden kring ögonen.  Läs igenom våra 5 tips för hur du kan reducera dina påsar under ögonen. 

1. Vissa rekommenderar att det första man ska göra på morgonen är att dricka ett glas varmt vatten med citron på tom mage. Citron är känt för sina avgiftande egenskaper samt att citronsaften hjälper till med att dränera ansamlad vätska vilket kan hjälpa till att reducera påsar under ögonen.

2. Huden under ögonen är mycket känslig och kan lätt torka ut. Välj därför en kräm med avkylande gelformula som inte är för fet så att det inte irriterar dina ögon om de skulle komma i kontakt med formulan.  Ögonkrämen fyller ut rynkorna under ögonen, som har orsakats av brist på fukt, och reducerar påsarna under ögonen. Använd gelen varje morgon och eventuellt även på kvällen genom att varsamt dutta in fromulan i huden med en lätt massage.

Välj alltid en produkt som är speciellt ämnad för ögonområdet, helst en kräm med en metallapplikator, som vår Cell Renaissance Eye Cream. Den svala ytan på metallapplikatorn hjälper till med att reducera ansamlingar i huden. Applikatorns design gör det enkelt att applicera krämen på ögonområdet och minska påsarna under ögonen. Perfekt för stressiga morgnar.

 
3. Ta bort sminket på kvällen antingen med ett löddrande rengöringsgel, med en mild och effektiv Micellar Water, eller med  den nya generation av rengörande oljor, som vår Nutri Gold Face Oil, som emulgerar med vatten. Förutom att oljan avlägsnar resterna från din makeup så är formulans lena konsistens även mild mot huden.  Du applicerar oljan genom att mjukt massera in produkten i huden.  
 
4. Undvik alltför salt mat. Salt binder vatten, så om du äter en alltför salthaltig middag kan saltet göra så att vattnet ackumuleras i kroppen under natten. Detta skulle bl. a kunna yttra sig i form av påsar under ögonen följande morgon.  Om du har problem med påsar under ögonen är det alltså en bra idé att undvika alltför mycket salt. 

5. Det är ingen hemlighet att trötthet kan orsaka synliga påsar under ögonen. En god natts sömn kan hjälpa till med att reducera dessa synliga tecken på trötthet. 
 

En anti-aging-ögonkräm kan reducera dina påsar under ögonen  

En bra hudvårdsrutin hjälper också till att reducera påsar under ögonen. En ögonkräm med en formula med anti-aging egenskaper är därför en bra idé för att bekämpa påsar under ögonen.  

Huden förlorar med åren både sin fyllighet och substans.  Vår ögonkräm, Classic Moisturising Care Eye, från vår Age Perfect-serie är en fuktgivande ögonkräm som ger näring och stärker hudens naturliga barriär. En vårdande ögonkräm kan hjälpa till med att strama upp huden, reducera påsar under ögonen och andra synliga ålderstecken.   

 

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.se/sa-kan-du-reducera-pasar-under-ogonen" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Startsida" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.se/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.se/sa-kan-du-reducera-pasar-under-ogonen", "name": "sa-kan-du-reducera-pasar-under-ogonen" } } ] }