MIN PERFEKTA ÅLDER? - DEN JAG HAR NU.

Det har länge varit en trend att vilja dölja det där med att bli äldre. Men, varför? Med åldern kommer självförtroende, självinsikt, styrka och frihet att kunna välja. Möt Magdalena Forsberg, 53, som är ostoppbar när det kommer till utmaningar, såväl fysiska, karriärmässiga som mentala.

Att bli äldre är…

- Det är inget jag funderar över. Faktum är att jag ofta glömmer min ålder, det är så mycket jag vill lära mig, pröva och uppleva just nu. Jag vill inte begränsa mig. Jag var mer fokuserad på min ålder när jag var yngre: speciellt runt 35 när jag slutade som professionell idrottare och ville bli mamma. Idag spelar åldern ingen roll. Mitt liv är fyllt av uppdrag som kräver att jag måste hålla mig frisk och i form. Det är ett medvetet val. För livet har lärt mig att hälsa är inget man kan ta för givet. I sex veckor levde jag med oron över en cancerdiagnos och det fick mig att verkligen uppskatta mitt liv här och nu. Lyckligtvis var det ett falskt larm.

Det perfekta med min nuvarande ålder är…

- Att jag är modigare än någonsin. Att jag kan säga ifrån. Det är fantastiskt att ha en ålder där det finns saker du helt enkelt kan välja bort och lämna till andra som är mer intresserade. Men det är också viktigt att ständigt utmana sig själv, se sina begränsningar och pröva nya saker. Som vinterbad till exempel. Trots att jag har varit aktiv inom vintersport hela mitt liv har jag bara simmat på sommaren. Jag hittade styrkan och tvingade mig ner i det iskalla vattnet - och det gör jag gärna igen!

Att åldras med behag är…

- En fräsch och hälsosam utstrålning får man av att hålla sig igång och vara aktiv. Att behålla en naturlig look, utstråla nyfikenhet och mod. Även om alla rynkor inte är lika smickrande kan plastikkirurgi ibland bli för extremt och få kvinnor att se stela och onaturliga ut. Det är samma sak när kvinnor har alldeles för mycket make-up. Det är inte vackert i mina ögon. Personligen känner jag mig som vackrast när jag har varit ute och sprungit eller åkt skidor. Eller när jag gör något som jag älskar.

Bra hudvård är för mig…

- Både det inre och det yttre. Det du äter, tillräckligt med sömn och motion. Och så klart bra rengöring av huden, att låta den andas och skämma bort den med en välgörande fuktighetscreme. Min hud kräver mer fukt än någonsin. Dessutom visar mitt ansikte spår av alla de åren jag har varit utomhus i kylan och solen. Jag har inte skyddad huden tillräckligt bra och det straffar sig nu! En fräsch hud med hälsosam lyster är den mest smickrande looken. Oavsett ålder.

Mitt bästa råd till kvinnor som känner att åldern är en begränsning är…

- Oavsett vad födelsebeviset säger, har vi alla möjligheter att göra det som gör oss lyckliga. Vi ska använda vårt vuxna mod till att prova nya saker, pusha oss själva och glömma våra egna begränsningar.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.se/golden-age-magdalena-forsberg" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Startsida" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.se/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.se/golden-age-magdalena-forsberg", "name": "golden-age-magdalena-forsberg" } } ] }