Eyeliner Guide

Simpel guide till hur du lägger en fin eyelinerlinje

Miniguide: Så applicerar du eyeliner

En snygg och skarp eyelinerlinje kan piffa upp varje ögonlook. Eyeliner kan ge personlighet, drama och intensitet till din makeuplook. 

Dock väljer många bort eyeliner helt eftersom det kan kännas svårt att få till ett snyggt resultat men det behöver det inte alls vara så svårt som det verkar.

Med några enkla tricks, lite övning och tålmodighet kan du lätt lära dig att bemästra konsten att lägga en fin eyelinerlinje.

Läs guiden och lär dig att applicera en snygg eyeliner. 

 

Hur hittar jag den bästa eyelinern?

För att hitta en eyeliner som fungerar för dig handlar det mest om humör och stil. Olika eyeliners har alla sina fördelar och egenskaper. Den bästa eyelinern för dig är en som du kan använda och som du känner piffar upp din look och personlighet. 

 

Det finns tre olika sorters eyeliner

1.     Kajalpenna

Många föredrar att använda kajalpenna. Den är lätt att applicera tack vare den fasta formulan. Kajalpenna är en bra eyeliner för dig som är nybörjare och vill öva. De flesta kajalpennorna är lite lättare i färg, och därför är de även lättare att tona ut.

 

Kajalpennor finns oftast i många olika nyanser. Vår Super Liner Le Khol finns tillgänglig i klassisk svart men även i en jättefin grön nyans, Rainforest Green.     

 

2.     Flytande eyeliner

Många undviker tyvärr flytande eyeliner. Det är synd, för flytande eyeliner har flera fördelar. Flytande eyeliner har högre färgintensitet. Den ger även ett mer hållbart och iögonfallande resultat.

 

Flytande eyeliner är ett bra val om man vill ha ett mer dramatiskt resultat som te x ”cat eye” eller en effektfull vinge.

 

Det krävs en stadig hand för att applicera flytande eyeliner.  Men eyelinerns tunna applikatorpensel gör det enklare att applicera den tätt på franskanten och ger ett komplett, fulländat och mer professionellt resultat. 

 

Den flytande formulan gör dock att eyelinern kan smetas ut om du kliar dig i ögat eller om det regnar. Om du föredrar en flytande eyeliner kan det vara en bra idé att välja en vattenfast version.  

 

3.     Gel-eyeliner:

En Gel-eyeliner ger dig ultimat frihet. Den har en krämig konsistens som du applicerar med en smal makeupborste.

 

Du kan bygga på eller tona ut din eyeliner efter eget tycke. Gel-eyelinern ger dig även frihet att själv välja tjocklek och intensitet. Du kan skapa din egen helt personliga look.

  

   

Steg-för-steg: Så lägger du en fin eyelinerlinje

Det krävs lite övning och tålmodighet för att bemästra konsten att lägga en fin eyeliner. Men du kan snabbt och lätt lära dig denna konst genom att följa tre enkla steg.

1.     God förberedelse

Börja alltid med att skapa en bra bas innan du applicerar eyeliner.

Använd en primer under din ögonskugga och applicera ögonskugga innan eyeliner. Eyelinern fäster då fint på huden utan blekna. Det ger ett snyggare och mer hållbart resultat med bättre färgstyrka och intensitet.

 

2.     Släta ut huden på ögonlocket

Det är nästan helt omöjligt att skapa en snygg och vacker eyelinerlinje om ögonlocket inte är helt slätt.  ”Släta ut” ögonlocket genom att trycka försiktigt med pekfingret på huden.

 

Placera pekfingret i ögonvrån och sträck mjukt ut huden på ögonlocket så att du har en slät yta att arbeta med.

 

Du kan sätta dig ner när du applicerar eyeliner så att du fullständigt kan koncentrera dig på att applicera din eyeliner. Det kan underlätta processen lite.

 

3.     Koppla samman linjerna på mitten

Det är lättare att skapa en skarp linje om du bryter ner den i punkter som du sedan förbinder.

 

Markera mitten av franslinjen genom att göra en liten prick. Börja med att teckna upp din linje från den innersta ögonvrån mot pricken i mitten. Lägg sedan en linje från den yttre ögonvrån och in mot mitten och vips! har du en skarp linje längs hela franskanten.

 

Om det känns svårt att förbinda linjen med bara en mittpunkt kan du göra flera prickar. Gör så många du behöver. 

 

Tips: Som en dramatisk avslutning på det hela kan du göra en ”vinge” vi den yttre ögonvrån. En vingad look lyfter fram ögat så att de framstår större.

 

Med rätt teknik kan alla lära sig att lägga en fin eyeliner. Och kom ihåg att övning ger färdighet!
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.se/eyeliner-guide" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Startsida" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.se/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.se/eyeliner-guide", "name": "eyeliner-guide" } } ] }