CC-kräm guide

En enkel guide till hur du använder CC-kräm. Lär känna produkten för att bättre förstå varför CC-krämen är ett måste i din sminkväska.

Bekanta dig med produkten

En CC-kräm är en skönhetsprodukt som är väl värd att lära känna.  En CC-kräm vårdar lite extra och ger en vacker och jämn hudton.

Men det kan vara svårt att få en överblick. Vad är skillnaden på en CC-kräm och en BB-kräm? Vad använder man en CC-kräm till och vilka fördelar har produkten?

Läs guiden för att bekanta dig med produkten bättre.  Kanske är en CC-kräm exakt den produkten som du saknar för att fullända din makeup-rutin?

Varför känner jag igen konceptet med CC-kräm?

Du kanske har hört talas om CC-kräm innan?  CC-krämer har nämligen nu blivit en riktigt populär produkt på den svenska marknaden. Det finns redan många olika sorters produkter och deras popularitet verkar inte avta.  CC-krämer kombinerar nämligen de korrigerande egenskaperna i din ansiktsmakeup med vårdande och fuktgivande ingredienser. 

CC-kräm är en systerprodukt till BB-kräm Det är inte bara namnet som gör att de påminner om varandra.

CC-krämer är nämligen, precis som BB-krämer, en del av den koreanska skönhetstrenden ”K-beauty”.  Den koreanska skönhetskulturen är känd för att vara extra vårdande för huden. 

K-beauty är mycket populärt i västvärlden eftersom den grundar sig i tanken att skönhetsprodukter inte bara skall ha en förskönande funktion, men de ska även hålla huden välmående och fräsch. 

Vad står CC för?

CC står för Color Control och beteckningen beskriver produktens färgkorrigerande egenskaper.  CC-krämer innehåller färgkorrigerande ingredienser som reducerar rodnad och färgskillnader i ansiktet samt jämnar ut hudtonen. 

En CC-kräm passar därför dig som upplever problem med rodnad eller röda partier i ansiktet som du gärna vill täcka. 

Vad är en CC-kräm?

En CC-kräm är precis som en BB-kräm: en ansiktskräm med färg samt att CC-krämer vanligtvis har lite högre täckningsförmåga. 

CC-krämer finns oftast tillgängliga i 2-3 olika nyanser.  CC-krämer vårdar huden genom att återfukta och de flesta CC-krämer innehåller även solskyddsfaktor och vissa också antiåldrande-ingredienser. 

Så hittar du den bästa CC-krämen

Den bästa CC-krämen för dig beror på dina hudbehov.

Om din hud är torr ska du välja en CC-kräm med extra fukt. Om du behöver korrigera rodnad eller dölja orenheter är det en bra idé att välja en CC-kräm med lite starkare färg.

Vår färgkorrigerande CC-kräm passar dig som har problem med rodnad. Krämen har en grönaktig färg som neutraliserar rodnad, i kombination med anti-redness-ingredienser. Formulan i vår CC-kräm innehåller SPF 20 för att skydda mot solens skadliga strålar.  

En CC-kräm är lätt täckande och extra vårdande.  Det bästa av två världar som ger ett vackert och naturligt slutresultat med en lätt täckande effekt.

Hur använder jag min CC-kräm?

Du kan använda en CC-kräm på flera olika sätt, allt utefter behov och personlig stil.

1. Använd din CC-kräm som en dagkräm

Du kan välja att använda din CC-kräm som du använder en vanlig dagkräm. En CC-kräm både vårdar och fuktar. Därför kan den ersätta den klassiska dagkrämen.
Har du särskilt torr hud kan du använda din CC-kräm ovanpå din återfuktande dagkräm för extra vårdande effekt och fukt.

2. Använd din CC-kräm som en concealer

Din CC-kräm är även ett bra substitut för concealer. Det är styrkan i färgen som avgör hur god täckningsförmåga din CC-kräm har.

3. Använd din CC-kräm som en foundation

Du kan även använda din CC-kräm som foundation. En CC-kräm innehåller till skillnad från en foundation mindre färg. Det ger ett naturligt och lätt resultat. Färgskillnaderna i huden korrigeras och hudtonen blir mjukare och mer jämn.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.se/cc-kram-guide" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Startsida" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.se/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.se/cc-kram-guide", "name": "cc kram guide" } } ] }