BB-kräm guide

En enkel guide till BB-kräm. Lär känna produkten för att bättre förstå hur du kan inkludera BB-krämen i din sminkrutin.

Guide till BB-kräm: Lär känna produkten bättre

Det finns många bra produkter för att skapa en mjuk bas inför makeup: BB-krämer, foundation, färgade dagkrämer och concealer.  Med så många möjligheter är det lätt att känna sig osäker på vilket produkt som är rätt val för dig.

Läs vår guide och bli lite klokare på den populära BB-krämen.  En vårdande produkt som samtidigt gör så att hyn ser fräsch och vacker ut.

Vem vet? Kanske är BB-kräm helt rätt produkt för dig, din hud och din makeuprutin? 

Vad betyder BB?

BB kan stå för både Beauty Balm och Blemish Balm. Båda beteckningarna beskriver BB-krämens vårdande och förskönande egenskaper. BB-krämen har dubbel effekt. Produkten kan både täcka orenheter som en foundation och samtidigt vårda och tillföra fukt som en dagkräm.

Vad är BB-krämens ursprung?

En BB-kräm är ursprungligen en asiatisk skönhetsprodukt. Vi svenskar har verkligen tagit till oss av västvärldens fascination av den koreanska skönhetskulturen - K Beauty, som

tog över sociala medier med storm.  BB-krämen är bara en av de produkter som vi har anammat av den koreanska trenden.

De populära arkmaskerna, eller sheet mask som de även kallas, kommer också från Korea. 

Vad är en BB-kräm?

En BB-kräm är ett mellanting av en dagkräm och en flytande foundation. Alltså en färgad dagkräm, som innehåller alla de vårdande och fuktgivande egenskaperna som en vanlig dagkräm, men som även innehåller egenskaperna av en foundation och ger en vacker, jämn hudton.

En BB-kräm innehåller dock till skillnad från en färgad dagkräm lite mer färg.  BB-krämen har en bättre täckande förmåga.  Det är den perfekta kombinationen av en klassisk foundation och en fuktgivande, vårdande dagkräm.

Så använder du en dagkräm

En av de stora fördelarna med en BB-kräm är att den har många olika användningsmöjligheter.

1. Använd din BB-krämer som en primer

Använd din BB-krämer som en primer inför din dagmakeup.
BB-krämen är ett bra sätt att se till att din hud är återfuktad innan du applicerar din makeup för att huden inte ska torka ut under din ansiktsmakeup.

2. Använd din BB-kräm som en foundation

BB-kräm är ett bra val för en ’No make-up make-up-look’ och om du är på jakt efter en bas inför din makeupapplicering är den ett must-have.  BB-kräm ger en naturlig och lätt makeuplook. 

BB-kräm lägger sig lätt på huden.  BB-kräm har inte samma täckningsförmåga som en foundation.  BB-krämen är berikad med en lätt pigmentering som jämnar ut hudtonen och ger huden ett enhetligt utseende.  Har du orenheter som du gärna vill täcka kan det vara en bra idé att överväga en produkt med högre täckningsförmåga, som te x en flytande foundation. 

3. Använd din BB-kräm som en dagkräm

BB-krämen kan även lämpa sig för dig med torr hud. Du kan använda din BB-kräm som en vårdande dagkräm. BB-krämen tillför både lätt färg och vårdande egenskaper.

Om du ibland upplever att din hud har en tendens att torka ut under din foundation kan en BB-kräm vara ett bra alternativ.
De flesta BB-krämer innehåller solskyddsfaktor som skyddar din hud mot UV-strålar. Vår C’est Magic BB Cream är en lätt BB-kräm med SPF 20.

Tips: Om du har mycket torr hud kan du boostra den med fukt innan du applicerar din BB-kräm, tex ett serum eller fuktgivande kräm.   

BB-krämen kombinerar det bästa av två världar

BB-krämen är en allsidig produkt som är bra att ha i din necessär. Det bästa med BB-krämen är att produkten kombinerar extra vårdande egenskaper och ett bra skydd med en naturlig täckning. En dagkräm och en foundation i en och samma produkt. 

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.se/bb-kram-guide" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Startsida" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.se/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.se/bb-kram-guide", "name": "bb kram guide" } } ] }