Stäng
Silverschampo  ­– din coola räddare i nöden, bokstavligt talat

Silverschampo ­– din coola räddare i nöden, bokstavligt talat

Oavsett om ditt hår är färgat, blekt, grått eller blont så tenderar det att vilja dra åt en gulare ton. Ett enkelt och effektivt sätt att trolla bort de varma tonerna och få en mer exklusiv nyans är att använda silverschampo.
 
Silverschampo känner många till, men trots namnet är den verksamma ingrediensen ofta lila pigment – det neutraliserar nämligen gula pigment väldigt effektivt (de är varandras motpoler på färgkartan och slår därför ut varandra). Namnet, silverschampo, refererar istället till den svala nyans ditt hår får när du använder dig av produkten. Men utöver att neutralisera gula toner kan ett silverschampo även ge en mer vågad look; är ditt hår ljust nog kan resultatet bli en trendig askig nyans!
 
Att tänka på när du använder silverschampo:
 
Ett silverschampo nyanserar håret tillfälligt
Har du ett mörkare hår med ljusare slingor, eller kanske en ombré, så kan silverschampo vara det perfekta verktyget för att fräscha upp dessa ljusare partier. Det du ska komma ihåg är att ett silverschampo endast tillfälligt nyanserar håret – du kan alltså inte ljusa upp eller färga ditt hår permanent med detta. Vi rekommenderar att du använder Colorista Silver Shampoo varannan gång du tvättar håret för att hålla de gula tonerna borta.
 
Kemiskt behandlat hår pigmenteras snabbare
Ett hår som är färgat, slingat eller blekt suger åt sig pigment snabbare än ett ofärgat hår – det beror på att hårstråna öppnats upp lite vid dessa typer av behandlingar. Är det första gången du använder silverschampo på ett blekt hår kan det vara bra att hålla ordentlig koll medan schampot verkar – det kan snabbt slå över till en väldigt grålila nyans. Förvisso väldigt coolt, men kanske inte önskvärt om du är ute efter den perfekt blonda nyansen. Tycker du däremot att silverschampot gett för lite resultat kan du använda det oftare, tills önskat resultat är uppnått.
 
L’Oréal Paris Colorista Silver Shampoo hacks för salongsresultat hemma
Har du väldigt slitna hårtoppar så rekommenderar vi att du börjar med att applicera silverschampot i hårbotten och arbetar ut det i längderna först. På så sätt hinner de torra topparna inte suga åt sig så mycket pigment, och slutresultatet kommer bli jämnare. Blev det trots allt för mycket av det goda? Bara lugn, silverschampo är ju ingen permanent färg! Överskottet tvättas enkelt bort efter några gånger (beroende på hur ljust, blekt eller färgat ditt hår är).
 
Sist men absolut inte minst: avsluta med balsam! Det förseglar hårstråna vilket gör att din nya, svalare nyans håller sig snygg mycket längre.

 

 

Alla tutorials

#message

Mer information / Läs mer