Stäng
ELEGANT LOOK MED  DISKRET DEFINIERADE BRYN

ELEGANT LOOK MED

DISKRET DEFINIERADE BRYN

När jag tänker på eleganta ögonbryn så dyker Audrey Hepburn upp i min inre bildbank. Hon hade den fantastiska förmågan att se sofistikerad ut men samtidigt vara quirky och kul. Så vill jag också vara och startar stilresan med ett par diskret definierade bryn.

Jag började med att arbeta in det ljusbruna vaxet på brynen med hjälp av den vinklade penseln. Därefter doppade jag samma pensel i brynskuggan och fyllde sedan i brynen. Jag började i den nedre kanten (närmast inre ögonvrån) och fortsatte sedan i riktning uppåt och utåt. Eftersom brynskuggan är byggbar (vilket innebär att den bruna färgen blir mer intensiv ju fler lager som läggs) gick det smidigt att styra hur mörka jag ville att mina bryn skulle bli. Vaxet funkar lite liknande, ju mer av det som jobbas in bland brynen, desto fylligare form.

När jag kände mig nöjd med både fyllighet och färgintensitet, vände jag på penseln för att skulptera fram en fin form med det spolformade borsthuvudet. Tack vare det följsamma vaxet var det enkelt att skapa en snygg böj på brynen, och ska jag gå händelserna i förväg kan jag tala om att de höll sig snygga och på plats sent inpå kvällskvisten.

Väl färdig med formen fick jag förstås syn på några störiga småhår som snabbt plockades bort med den medföljande minipincetten. Fast egentligen skulle jag rekommendera att plocka brynen som första steg, så att huden hinner lugna sig lite innan du lägger makeupen.

#message

Mer information / Läs mer