Stäng
Några av de mest omtalade ingredienserna inom skönhetsbranschen just nu

Några av de mest omtalade ingredienserna inom skönhetsbranschen just nu


Vi har tagit en närmare titt på några av de mest omtalade ingredienserna just nu – de som vi tror är här för att stanna, åtminstone ett tag. Vilka är de och vad gör de, mer exakt?


Hyaluronsyra 

Hyaluronsyra tillhör en grupp molekyler som kallas GAG:s, glykosaminoglykaner, som finns naturligt i huden. Faktum är att du redan har hyaluronsyra i din hud. Hyaluronsyra är en molekyl som är supereffektiv när det gäller att binda och transportera vatten. Den fungerar i stort sett som en magnet som drar till sig och binder vatten. Och som vi alla vet gillar kroppen och särskilt huden vatten.

Hur fungerar det då? I produkter som serum och fuktcremer hjälper hyaluronsyran huden att binda vattnet/fukten, vilket sedan ger dig en återfuktad och fräsch hud. Produkter med hyaluronsyra kan vara perfekta att använda på torra hudpartier.

FINNS I

• Hydra Genius Liquid Care

Denna flytande hudvårdsprodukt innehåller hyaluronsyra och aloe vera och återfuktar din hud. Aloe vera är en ingrediens som är välkänd inom hudvård för sina lugnande egenskaper. Kombinera den med hyaluronsyra och din hud har en ny BFF.

Använd Hydra Genius flytande hudvård på morgonen precis som din vanliga fuktcreme och på kvällen efter att du har rengjort ditt ansikte. Tryck en gång på pumpen och applicera sedan varsamt på ansikte och hals. Massera in med cirkulära rörelser.


Koriander

När det handlar om att äta koriander sägs det att antingen så älskar eller hatar man koriander. Vi tror att du förutom smaken också kommer att älska de goda egenskaperna!  Den här örten, som alltså oftast används i matlagning, kan göra mycket mer än att tillfredsställa (vissa) smaklökar. 

Den eteriska oljan utvinns ur korianderfröet. Eterisk olja från koriander har antioxiderande och vitaliserande egenskaper, vilket har gjort oljan till en populär hudvårdsingrediens. På senare tid har forskare funnit att den eteriska korianderoljan också är bra för håret! Vitaminerna och mineralerna i oljan hjälper till att vitalisera och skydda skört hår. Om inte det här räcker för att få dig att ändra åsikt om koriander, då vet vi inte vad som kan få dig att göra det.

FINNS I

• Botanicals Fresh Care Coriander Strength Potion

2017 lanserade vi Botanicals Fresh Care – en helt ny hårvårdsserie innehåller ingredienser av naturligt ursprung. Den eteriska korianderoljan är en av seriens viktigaste ingredienser. Upplev kraften av eterisk korianderolja i sin ädlaste form i Coriander Strength Potion, ett leave-in-serum särskilt utvecklat för skört hår, för att hjälpa till att skydda håret och stärka topparna. Dessutom får ditt hår en fantastisk doft!

Fördela några droppar serum i torrt eller vått hår när som helst under dagen. Voilà!


Kol

När kol kommer på tal är nog inte skönhets- och hudvårdsprodukter det första man tänker på. Men det håller vi faktiskt på att ändra på, för kol är mer användbart än du kanske tror.

När kolet aktiveras fungerar det som en magnet som drar till sig olika typer av smuts och andra partiklar upp till ytan. Kolet avlägsnar samtidigt smuts när du tvättar ditt ansikte, på så sätt hjälper kolet dig att få en hud som ser felfri ut. Därför är kol en idealisk ingrediens i ansiktsmasker och rengöringsprodukter.
 
FINNS I

Pure Clay Glow Mask


Precis som vi behöver våra helger och lediga dagar för att ladda batterierna behöver vår hud tid för att koppla av och samla ny energi. Och vilket är då det bästa sättet att göra det? Med en ansiktsmask så klart! Skäm bort din hud med den nya Pure Clay Glow-masken. Den krämiga formulan rengör huden på djupet och avlägsnar smuts från porerna, för en härligt fräsch hud full av lyster!

Se till att ditt ansikte är rent och torrt. Ta helst en dusch eller ett bad först, och applicera sedan ansiktsmasken försiktigt på de områden du vill fokusera på (undvik ögon och läppar!), låt masken verka och sköta sitt i 10-15 minuter. Skölj av med vatten. Klart! Kombinera med de andra Pure Clay-ansiktsmaskerna för en hudvårdsrutin som passar just dig – och få precis de resultat du önskar.

 
Vi tycker att de här trenderna är väl värda att prova, så gör det du också! Skäm bort dig själv – och ge din hud och ditt hår en strålande skönhetsboost!

Alla artiklar

#message

Mer information / Läs mer