Stäng
NATURAL LOOK DÄR  BRYNEN FÅR TA PLATS

NATURAL LOOK DÄR

BRYNEN FÅR TA PLATS

I sin senaste bok Not that kind of girl jämför Lena Dunham sönderplockade ögonbryn med ett slappt handslag. Lite väl vasst kan tyckas, men samtidigt ligger det ett stänk sanning i hennes starka statement. Ögonbryn är viktiga, de skyddar mot sol och smuts, för utan någon fantastisk funktion skulle evolutionen sållat bort dem för evinnerligt länge sen.

Ett proffsknep, som jag lärt mig från mina år som modell, är att alltid forma ögonbrynen underifrån. Det ger ett mer harmoniskt intryck som stämmer överens med ansiktets övriga drag och gäller både för målning och plockning. Ett annat tips är att vara lätt på handen, börja försiktigt med att måla små streck från roten av stråna och utåt i deras växtriktning. Fortsätt så tills du får fram den färgstyrka och volym som du eftersträvar.

När du nått dit du vill och brynen börjar få bra body är det dags att vända på pennan och finputsa formen med hjälp av borstapplikatorn. Återigen börjar jag underifrån och kammar försiktigt igenom brynen i samma riktning som dem växer. Et voilà! Svårare än så är det inte att skapa bryn med body i två snabba steg!

#message

Mer information / Läs mer