Stäng
Vilken är den bästa hårvården för blekt och blonderat hår?

Vilken är den bästa hårvården

för blekt och blonderat hår?

Har du blekt håret? Ditt blonda hår kanske brukade kännas friskt, silkeslent och helt fantastiskt? Men allteftersom veckorna gått har du kanske lagt märke till att det blivit torrt och livlöst. Den kalla blonda färgen är inte lika ren som förut och håret ser plötsligt inte alls lika strålande ut. Dessutom har det smugit sig in gula och orange toner. Här får du reda på varför det blir så och vad du kan göra för att motverka det.

Elvital Purple Produkter

Blekt hår är ömtåligt hår.
Att blekt hår är mer ömtåligt än obehandlat hår beror på att blekning är en krävande process som öppnar hårstråna och gör dem sköra och porösa. Med tiden kan håret mista sin glans och när de naturliga underliggande pigmenten börjar titta fram, får gula och orange toner fäste.

Blont hår

Purple Shampoo 200ml

Elvital Color-vive Purple Shampoo 200ml

Lägg till i favoriter

Testa Purple-rutinen.
Den perfekta behandling av blekt hår börjar när du tvättar håret. Att använda rätt schampo är oerhört viktigt för att hårfärgen ska behålla sin livfullhet, glans och kännas sund. Om du till exempel använder Elvital Purple Shampoo en gång i veckan, bidrar de lila pigmenten till att neutralisera gula/orange toner. Anledningen till att det fungerar är färghjulet och samspelet mellan komplementfärger som neutraliserar varandra. Och vilken är komplementfärgen till gult? Jo, lila förstås! Det är därför som de gula/orange tonerna försvinner när du använder ett silverschampo. Om du vill tillföra håret extra näring rekommenderar vi att du avslutar din hårvårdsrutin med inpackningen Elvital Purple Mask.

Resten av veckan - använd Color-Vive

Schampo

Elvital Color-Vive

Lägg till i favoriter

Få håret att se hälsosamt ut varje dag!
Vi har redan nämnt att blekning kan torka ut håret och att det därför kan behöva lite extra näring. Om du vill att håret ska bevara sin färg och glans är det viktigt att dagligen använda ett schampo som är särskilt framtaget för färgat hår, som till exempel Elvital Color-Vive schampo. Schampot skyddar och ger näring till håret samt förlänger hårfärgens intensitet. *Två gånger i veckan kan du med fördel avsluta hårvårdsrutinen med inpackningen Elvital Color Vive-masken, som tillför glans och får håret att kännas silkeslent… Är du redo för nya rutiner för ditt blekta hår?

#message

Mer information / Läs mer