Retinol - En effektiv anti-age-ingrediens

Retinol är en populär och effektiv ingrediens med effekt på ålderstecken. Retinol gör huden fastare och accelererar hudens cellförnyelse.

Vad är Retinol? 

Retinol är drivkraften bakom Anti-age. Retinol är en form av vitamin A och har många bra egenskaper för din hud. Retinol är en effektiv och populär ingrediens mot att minska tecken på ålderstecken.  

Åldrandet är en naturlig del av livet och med oss åldras också vår hud. Lyckligtvis finns det flera bra ingredienser som kan hjälpa till att bygga upp och stärka vår hud, samt hjälpa till att bekämpa ålderstecken. En av dem är retinol. 

Med tiden förlorar huden sin smidighet och struktur. Huden blir mindre fast och smidig eftersom cellförnyelsen i huden avtar och förnyar sig inte i samma takt som tidigare i livet. 

Retinol påskyndar alltså hudens cellförnyelse och det hjälper huden att återuppbygga sin struktur och tjocklek. Retinol har många egenskaper som stärker och vårdar mogen hud: Retinol gör överhuden tjockare och underlättar cellomsättningen. Retinol bidrar till keratinnivån i huden, förhindrar nedbrytning av kollagen och elastin och ökar hudens innehåll av vitamin A. 

Retinol är en hudvårdsingrediens med effektiva fördelar för anti-aging samt har fantastiska egenskaper som gör vår hud slätare, lenare och strålande.

Hur använder jag en kräm med retinol? 

Retinol är en aktiv ingrediens som stärker din hud och minskar fina linjer, pigmentförändringar och andra tecken på åldrande i huden. Det finns flera olika produkter som innehåller retinol och som ger en effektiv verkan inom anti-aging. 

På marknaden finns både dagkrämer och nattkrämer med retinol, men du kan även tillföra retinol i huden med ett serum. 

Vår produktserie från Revitalift är särskilt utvecklat för att stärka och vårda mogen hud. I serien ingår ett nattserum med retinol, Revitalift Laser Retinol Night Serum, som är framtagen för att användas i din kvällsrutin. Applicera några pumpar av serumet och använd under din vanliga nattkräm på kvällen, 2-3 gånger i veckan.

Hur får du bästa möjliga effekt av retinol?

Du får den bästa effekten av retinol om du använder en ansiktskräm med minst SPF20 på morgonen, till exempel vår Laser Day Cream SPF20. Retinol ökar cellförnyelsen och därför gör retinol vår hud mer mottaglig för UV-skador. Därför är det en bra idé att alltid använda ett solskyddsmedel med solskyddsfaktor för att säkerställa att din hud får bästa skydd. Retionolbaserade produkter är i allmänhet bäst att använda under vintermånaderna eftersom UV-strålningen är betydligt lägre under denna del av året. 

Retinol är en långsam, dermatologiskt testad ingrediens inom anti-aging.  Det är en bra idé att använda retinol i förebyggande syfte: du kan börja använda en retinolprodukt i 30-årsåldern innan de första tecknen på åldrande blir synliga i huden.  

Retinol fungerar bäst under en längre tid eftersom vår hud måste anpassa sig till den aktiva effekten av retinol på cellförnyelsen. Börja använda serum med retinol på kvällen två gånger i veckan. Din hud kan rodna lite när du använder serumet, detta är normalt. 

HÖGEFFEKTIV RETINOL kan inledningsvis orsaka rodnad, en stickande känsla på huden eller torrhet. Din hud behöver tid att vänja sig vid denna kraftfulla ingrediens. Det är viktigt att introducera formulan gradvis.

Retinol ger anti-aging effekt för alla hudtyper

Förr var retinol känt för att irritera huden, men retinolberikade produktformuleringar har ändrats sedan dess. Framsteg inom hudvårdsindustrin har gett forskare och laboratorier möjlighet att erbjuda krämer och serum med retinol som passar alla hudtyper.