Stäng
Liya Kebede

Liya Kebede

Liya Kebede är en otroligt driftig kvinna. Hon är skådespelerska, modell och dessutom en internationellt erkänd designer. I mars 2011 spelade hon in filmen En blomma i Afrikas öken, baserad på modellen Waris Diries självbiografi och i regi av Sherry Hormann. Hon spelade också i Den innersta kretsen och i Lord of War. Liya avslutade nyligen inspelningarna av Alain Chabats Marsupilami. Tillsammans med Freida Pinto spelar hon också i Jean-Jacques Annauds Black Gold. Se alla filmerna med Liya Kebedel! Liya är alltid fascinerande vacker på röda mattan.

2007 lanserade Liya Lemlem – sitt eget Fairtrade-klädmärke för kvinnor och barn. Märket stödjer den etiopiska vävningsindustrin. Och 2008 lanserade hon sin första kollektion av handsydda märkeskläder i Etiopien. Med Lemlem kombinerar Liya sitt intresse för mode med humanitärt arbete och ger därigenom etiopiska hantverkare en viktig ekonomisk möjlighet.

Liya är en engagerad kvinna och har grundat Liya Kebede Association vilken fokuserar på att bekämpa mödra- och barndödligheten samt förbättra levnadsvillkoren för mödrar och barn över hela världen. Föreningen har ett tätt samarbete med flera högt ansedda organisationer som UNICEF, White Ribbon Alliance, Women Helping Others och Fistula Foundation. Tillsammans förmedlar de internationellt stöd till lokala initiativ. Liya är dessutom rådgivande medlem inom kampanjen Mothers' Day Every Day.

"L'Oréal Paris embraces the beauty and unique personality of each woman."

Alla ambassadörer

#message

Mer information / Läs mer