Hyaluronsyra - En fuktgivande boost för alla

Hyaluronsyra används ofta av hudläkare eller kosmetologer i injektioner för att fylla ut rynkor. Denna "mirakelmolekyl" är också en bra fuktgivare i krämer och serum och fungerar bra på både yngre och äldre hud.

HYALURONSYRA - EN FUKTFÖRVARARE FÖR VACKER HUD

Det tål att upprepas att fukt är helt avgörande för en vacker hud. 

Vatten är så oändligt viktigt för vårt yttre hudlager, epidermis, samt för att bibehålla en hud med lyster som är jämn och har god elasticitet. När du tillför din hud fukt hjälper du hudcellernas förnyelse genom att balansera den hydrolipida nivån, den skyddande så kallade hudbarriären. 

När hudens barriär försvagas förlorar den vatten och blir fattig på fukt. Huden känns stram, kan klia och se matt och glåmig ut. 

Det som vi ofta tror är små rynkor är faktiskt uttorkningslinjer som kan bli synliga oavsett ålder.  Även på yngre hud kan brist på fukt påverka den särskilt känsliga huden runt ögonen, vilket får huden att rynka sig. 

Så om du verkligen vill bromsa rynkornas intåg måste du göra något åt fuktnivån i huden redan i 20-årsåldern.

HYALURONSYRA - SUPERINGREDIENSEN MOT RYNKOR

Hyaluronsyra är ett naturligt ämne som finns i hudens yttersta lager - epidermis. Den spelar en viktig roll i att bevara hudens ton och elasticitet, men också fuktnivån. Den är en av kroppens egna källor till fukt som hjälper till att bevara hudens glans och fyllighet. 

Hyaluronsyran är den viktigaste orsaken till att ung hud är naturligt fyllig och slät. Allteftersom tiden går minskar nivån av hyaluronsyra i huden gradvist, vilket alltså börjar redan i 20-årsåldern. 

Detta beror främst fria radikaler (solljus, föroreningar) som vi dagligen utsätts för. 

Skönhetsindustrin är definitivt på rätt spår genom att inkludera hyaluronsyra i sina produktformuleringar eftersom syran, tack vare sin unika struktur, kan hålla fast vid vattenmolekylerna och därmed hjälpa till att återfukta huden. 

Hyaluronsyra fungerar som en svamp som suger upp 1000 gånger sin egen vikt i vatten.  Och eftersom den varken är fet eller tilltäppande är den också ett bra alternativ för ung problemhud som kräver fukt utan att orsaka finnar.  

Hyaluronsyra är även en utmärkt fuktgörare för ansiktet och perfekt för fuktfattig eller matt hud som behöver förbereda sig för vintern.

ANVÄND HYALURONSYRA VARJE DAG OCH SE SKILLNADEN

För att få bästa möjliga effekt är det en bra idé att inkludera hyaluronsyra i din dagliga hudvårdsrutin, eller flera dagar i veckan. Du kommer snart att upptäcka att din hud får en förnyad utstrålning och lyster eftersom den är djupt återfuktad.

L'Oréal Paris hudvårdsserie Revitalift  innehåller stjärningrediensen hyaluronsyra som förutom att vårda och återfukta huden även fungerar som en aktiv anti-aging ingrediens.

Hyaluronsyra finns i flera produkter - allt från dagkrämer, nattkrämer, serum och ögonkrämer, alla utformade för att möta dina hudbehov.  

SERUM MED HYALURONSYRA - FÖR EN EXTRA FUKTBOOST

Ett serum är en hudvårdsprodukt som hjälper till att reducera fina linjer och samtidigt ge huden intensiv fukt. 

Med Revitalift Filler Serum kommer du att upptäcka att huden blir fastare samt en generell förbättring i din hudstruktur. 

För att uppnå bästa resultat med dina produkter kan du följa en enkel hudvårdsrutin steg-för-steg som säkerställer din hud optimal omvårdnad. Följ fyra enkla steg och känn skillnaden på din egen hud. 

1.  Hudrengöring
Vår hud utsätts dagligen för både smuts, föroreningar och produkter. Det är bra att inleda din dagliga hudvårdsrutin, både morgon och kväll, med en skonsam djuprengöring av huden med ett micellar water. Det efterlämnar din hud ren och förbereder den inför din hudvårdsrutin.

2.  Fuktboostra huden med ett serum med hyaluronsyra
När huden är rengjord behöver den massor av fukt. För att stärka vitaliteten i huden kan du använda ett serum med hyaluronsyra, som ger fukt på djupet och reducerar ålderstecken. Du kan enkelt introducera ett serum för daglig användning, antingen som en del av din morgon- eller kvällsrutin. 

3.  Extra omvårdnad med en ögonkräm
Huden kring ögonen är särskilt känslig och skall alltid hanteras med varsamhet. Med åldern kommer ögonområdet också att utsättas för nya fina linjer och slappare hud som kräver extra fukt och omsorg. Här kan du med fördel använda en ögonkräm som är särskilt utvecklad för det känsliga området runt ögonen – Revitalift Filler ögonkräm.

4.  Avsluta med en ansiktskräm
Även om du har använt ett serum som innehåller fuktgivande hyaluronsyra är det viktigt att alltid avrunda din hudvårdsrutin med en fuktgivande dag- eller nattkräm. Med Revitalift Filler dagkräm och Revitalift Filler nattkräm förser du din hud med massa fukt och vårdande ingredienser med anti aging-effekt.