Stäng
cover-category-pic


VIKTIG INFORMATION!


Hitta den rätta Colorista-nyansen för ditt hår och lär dig applicera den på bästa sätt. 
 

COLORISTA HAIR MAKEUP
DO'S & DON'TS

DO

Applicera lite Colorista Hair Makeup i taget på tunna hårslingor för ett fint och jämt resultat.

Lägg gärna en handduk på axlarna när du applicerar Colorista Hair Makeup för att undvika att få färg på kläderna.

Mixa och matcha hur mycket du vill! Tips: du kan blanda olika färger för att få en helt unik färg för just dig.

Avsluta gärna din nya, Colorista Hair Makeup look, med lite hårolja på topparna – det kommer göra att ditt hår känns mjukt och lent!DON'T

Skölj inte av formulan (förrän du vill bli av med färgen!) – detta är som makeup, inte som en hårfärg.

Använd inte vattenbaserade hårprodukter när du har Colorista Hair Makeup i håret – detta riskerar att färgen kan börja rinna.

Lockigt hår? Borsta inte håret efter att det torkat (som du ska göra om ditt hår är rakt) för snyggast möjliga resultat!

Gå inte och lägg dig med Colorista Hair Makeup i håret. Precis som med smink i ansiktet så bör detta tvättas av för att undvika att din huvudkudde får färg på sig. 

COLORISTA HAIR MAKEUP
DO

COLORISTA SPRAY
DO'S & DON'TS


DO

Kom ihåg att, precis som mascara på dina fransar, kan ditt hår kännas lite torrare efter att du sprayat, men det försvinner med en schamponering!

Applicera colorista spray mestadels i topparna eller i slingor, hellre än i hela håret, för bästa känslan. (Om du vill färga hela håret, välj colorista washout!)

Om du använt någon av de intensiva sprayerna, som turquoise eller hotpink, tvätta håret en extra gång i dushen eftersom de kan fläcka ner ljust hår (som rött läppstift på dina läppar).

Använd en lätt gel innan du sprayar för att få färgen att fästa bättre, använd därefter en vattenlös spray, som elnett, för att försegla färgen.

Precis som när du tvättar bort din makeup innan du lägger dig så ska du tvätta ditt hår efter ha användt colorista spray, för att inte få färg på kudden.

 

DON'T 

Var inte orolig om det färgar av sig på din tröja det försvinner i tvättmaskinen!

Applicera inte colorista spray i hela håret
, det är som makeup och det kan få ditt hår att kännas torrt eller stelt. Du kan behöva använda 2 burkar om du har extra långt eller tjockt hår.

Spraya inte för många lager färg det kan få håret att kännas tyngre och torrare. Försök skapa en mjuk och lättare look.

Gick du och lade dig och vaknade upp med färg på din kudde? Var inte orolig, det försvinner med en tvätt i tvättmaskinen.

COLORISTA SPRAY
DO

COLORISTA WASHOUT 
DO'S & DON'TS


DO

Titta på färgkartan innan du väljer färg, så att du väljer en färg som passar dig och vet vilket resultat du kan förvänta dig.

Blondera ditt hår med Colorista Ombré eller Balayage om ditt hår är mörkare än vad som föreslås på färgkartan, detta kommer hjälpa dig att få en färg som är närmare den som syns på förpackningen (ett måste för de med mörkbrunt eller svart hår).

Som med alla hårfärger, köp 2 tuber
om du har långt eller tjockt hår och vill ha färgen i hela håret.

Om du har ljust hår och om det är första gången du använder en halvpermanent färg, så välj en färg som pink eller peach. Dessa färger bleknar snabbt och smidigt! Å andra sidan, washout-färger som purple, lilac, blue, aqua och burgundy, som har blå pigment, kan blekna till en grön nyans och sitta i lite längre.

 

DON'T


Applicera inte colorista i redan färgat hår, det förhindrar att colorista washout syns i håret. 

Applicera inte colorista vått eller fett hår, resultatet kan bli blekare eller mindre synligt. 

Var inte blyg! Mer är mer när det handlar om att färga håret och för att få till en riktigt snygg färg. (var inte rädd, färgen i tuben är mycket ljusare än det slutgiltiga resultatet).

Gått till en salong och de vill ta bort din färg? Se till att du och din frisör inte använder några oxidanter, utan en färgborttagare med vatten.

COLORISTA WASHOUT 
DO

#message

Mer information / Läs mer